There was an error in this gadget

Monday, December 15, 2008

sekarang ini

Dari darjah ke ijazah

Darjah itu telah berlalu.
bersalut seribu rindu pada guru,
darjah itu mengajar aku,
mengeja,mengira walau tiada berita.

Bermimpi untuk ke ijazah .
Tak pernah aku menjangka,
Untuk berdiri di tanah keramat ini.
Aku tak pasti.
Sangsi pada janji,cita-cita dan cinta,
Semuanya bagai beraja.

Aku masih perlu darjah itu,
Yang didalamnya aku bebas mengeja,membaca, mengira
Walau tiada berita.
19/8/06
12.30 pagi

Wednesday, December 10, 2008

rumah kecilku dah siap


salam kembali, sebenarnya agak lama aku tak menulis. pertamanya disebabkan aku dah berpindah rumah, sebabnya sebelum ni aku tinggal di rumah yang ada kemudahan internet, dan sekarang aku dah tak dok situ, sume ahli rumah dah berpecah, tinggal lah beberapa anggota yg meyertai skuad aku. kali ni aku nak khabarkan berita gembira buat diri aku sendiri, dan buat mereka2 yang bertungkus lumus dalam penggambaran short aku 2 minggu lepas. cerita tu dah siap, dah nampak bayangnya, dah nampak sifatnya, dah jelas maksudnya. itu je aku nak bagi tau. mintak maaf la kalau short aku tu tak ada camera movement spt track, pan dan sbg nya. sebenarnya aku dan team2 tu tak mampu bersaing dgn prinsip alam yg hujan dan disebabkan itu juga kami x dapat nak buat. tp xpe proses pemindahan butiran dialog kpd butiran pixel dah berjalan lancar. Alhamdulillah, aku bersyukur sangat sebab diizinkan Rabb kita untuk menyiapkan tugasan tu. cuma sekarang ni tinggal tunggu komen dari manusia2 yang nak komen dan tinggal aku jawab kalau 2 ada ruang untuk menjawab. may b minggu ni aku dapatkan respon dr Dekan, kalau dulu dia cakap letih tgk citer aku, tp kali ni aku lum tau lagi. aku harap dia tak letih kali kedua. hahaha.

lagi satu secara peribadinya aku nak dedikasi kan ucapan terima kasih yang tak terhingga kepada line up 2 yg sama berkorban hari shooting tu dan selepasnya. aku tak payah lah eh sebutkan nama korang, sebabnya aku dah letak kan kat kredit title dah. hehehe
team yg solid, Alhamdulillah kami tidak bermasalah, emosi sentiasa terkawal.

ape2 pun aku akan tayangkan kpd umum...

semoga ade golongan yg memahaminya(aku letak subtitle da)
semoga kalian menerimanya...
semoga direstui kehadiranya.